Jan Wijenberg

Jan Wijenberg is sinds augustus 2014 dirigent van Harmonie Patrimonium. Zoals zoveel dirigenten begon ook Jan zijn muzikale carrière op jonge leeftijd bij de plaatselijke muziekvereniging. Hij had ‘veel aardigheid’ in het muziek maken en wilde er zijn beroep van maken. Daarom ging hij klarinet studeren aan het Maastrichts Conservatorium, waarna hij zijn studie vervolgde aan het conservatorium in Amsterdam. Al tijdens zijn studie werd hij klarinettist bij de marinierskapel in Den Haag. Later stapte hij over naar de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag, waar hij als basklarinettist actief was. Sinds de fusie in 2005 is Jan basklarinettist bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso te Assen.

Dirigent Jan Wijenberg doet en deed meer dan alleen klarinettist te zijn bij defensie. Hij speelde o.a. bij het Koninklijke Concertgebouw Orkest, bij producties van Joop van den Ende (o.a. “The Phantom of the Opera”) en bij het Koninklijk Orkest van de Belgische Gidsen. Tegenwoordig is hij dirigent van de volgende orkesten: “Harmonie Patrimonium”, “Wilhelmina” Hoogeveen en “de Harmonie” Wolvega.

Jan Wijenberg - dirigent
Jan tijdens “Dubbelspel XL” in 2016