In de Nieuwe Kerk

Het was een bijzondere avond, afgelopen zaterdag. In de Nieuwe Kerk in de binnenstad voerden we ons najaarsconcert 2017 op. Anders dan anders, dit jaar al in november en daarom ook (nog) geen kerstrepertoire op de lessenaar deze avond. We hadden de avond opgesplitst als duo-concert, om na de pauze popkoor “Estrellas” aan het woord te laten. Ze zongen, zoals onze voorzitter al benoemde, letterlijk de sterren van de hemel. Het studentenkoor – dat louter uit dames bestond – zong veelal zonder microfoon, wat samen met de prachtige akoestiek in de gerestaureerde kerk het publiek tot stilte waande. Fantastisch, mede ook door de goede pianist die de dames begeleidde.

Zelf openden we het concert met “Mount Everest” en speelden gedurende het eerste deel een divers aantal werken. Van een bewust dissonante “Gershwin” tot een prachtig stemmend “Romantic Ceremonial”, van de alpen van “Alpina Saga” tot de “Hymnsong van Philip Bliss” en als afsluiter uiteenlopende bekende werken uit “The Phantom of the Opera”. We hadden onszelf een technische uitdaging gegeven deze keer gezien de korte voorbereidingstijd, maar zijn daar goed in geslaagd. De komende weken zullen we in de sfeer van kerst komen en het kalenderjaar 2017 mooi gaan afsluiten.

Enkele foto’s zien? Kijk hier.