Ingezonden TCM-prijs 2017

| 0

Afgelopen week was de deadline om een inzending te doen voor de Tine Clevering-Meijer Prijs 2017. Deze door het Prins Bernhard Cultuurfonds ingestelde aanmoedigingsprijs wordt ieder jaar toegekend aan een specifiek project. Dit project moet een directe link hebben aangaande beeldende kunst, letteren, muziek, natuur en theater. Voor de editie van dit jaar staat het onderwerp ‘hafabra’ centraal, waardoor wij hebben gekozen ons in te schrijven. De eerste twee alinea’s van onze inzending zijn hieronder te lezen. Wil je het gehele stuk inzien? Mail dan naar cjmholtkuile@gmail.com

Projectplan
We hebben onszelf tot doel gesteld om de komende maanden actief te zoeken naar een manier om de Groningse jeugd (jongeren, tussen 12 en 18 jaar) te enthousiasmeren voor het maken van muziek in een orkest. Jongeren die al een muziekinstrument spelen, of daar de basisvaardigheden voor hebben opgedaan, willen we kennis laten maken met het musiceren binnen een orkest; hoe leerzaam en leuk het kan zijn om met andere mensen – in uiteenlopende leeftijdsgroepen, met diverse instrumenten, bij diverse unieke optredens – samen te spelen.

“Sla je Slag”
We gaan daarom een wedstrijd organiseren voor diegene die in een vlog of filmpje kan laten zien dat hij de beste slagwerker/klarinettist/trompettist is. Hij dient mee te spelen met één van onze nummers, het liefst in een solistische – of in ieder geval herkenbare – partij. Het filmpje mag maximaal 90 seconden duren, waarbij er minimaal 40 seconden muziek gemaakt moet worden door de inzender. De winnaar wordt bepaald door een jury, bestaande uit twee bestuursleden van ons orkest, evenals drie mensen uit het nog samen te stellen projectteam, waar de bekende vlogger en/of BN’er (bijvoorbeeld Thijs Pot, zie hierna) deel van kan uitmaken. De prijs voor de winnaar is een jaar lang lidmaatschap van onze vereniging én solist zijn bij een concert van Patrimonium en Thijs Pot op zijn/haar school. Fantastisch natuurlijk om te beleven en te winnen!