De komende maanden zal de term ‘OSW’ vaak langskomen in onze uitingen. De afkorting staat namelijk voor “Op Sterk Water”, een cabaretgroep die je een onvergetelijke avond zal bezorgen. Zoals vaker de afgelopen jaren willen we graag een “avond uit” op de agenda zetten. Uiteraard zal de basis zijn om onze muzikale kunsten te laten horen, maar we willen ook graag dat de avond bijzonder is. Niet een dertien-in-een-dozijn-optreden. Daarom hebben we gekozen om jaarlijks een groot concert op te tuigen met een gaaf haakje. In dit geval dus ‘cabaret’. Op zaterdagavond 17 juni vindt deze unieke avond plaat in Groningen, in Hanzeplaza.

Klik op de foto voor de website

Op Sterk Water wordt al jaren gezien als dé toonaangevende en grappigste ImproCabaretgroep van Nederland. Van charmante kleine zalen in de dorpen tot de grote theaters in steden, tijdens de al meer dan duizend gespeelde voorstellingen in Nederland en België bewijzen ze dat improviseren veel meer is dan een truc of spelletje. De muzikaliteit, humor en snelheid van Op Sterk Water is ongeëvenaard en levert avond na avond unieke, eenmalige en niet te missen voorstellingen op.”

Op Sterk Water werd in 1999 opgericht door René M. Broeders als onderdeel van de Stichting Try-out Theater. Sinds 2001 heeft de groep al rond de duizend optredens op haar naam staan, waaronder vijf keer Lowlands, enkele jaren in comedy club Toomler, twee keer Laughing Matters en een grote hoeveelheid theaters in Nederland en België. Ook verzorgen zij diverse optredens voor bedrijven en middelbare scholen.

In 2009 nam speler Daniel Koopmans de artistieke en zakelijke leiding over van René M. Broeders.

Enkele bekende voormalige leden van Op Sterk Water zijn: muzikant Roel van Velzen, cabaretiers Klaas van der Eerden en René van Meurs en schrijver Arjen Lubach. Laatstgenoemde stopte in de zomer van 2014 met ‘Op Sterk Water’, zijn plek werd overgenomen door Steyn de Leeuwe.

Op Sterk Water bestaat uit: Roemer van der Steeg, Tim Zeegers, Dave Luza & Daniel Koopmans

Roemer
Tim