Studieweekend geslaagd!

Het laatste weekend van april stond groot omringd in onze agenda. Naast het optreden in Veendam, was ons studieweekend namelijk gepland. Dit weekend is bedoeld om – behalve muziek maken natuurlijk – elkaar eens op een andere manier te leren kennen. Van vrijdagavond tot en met zondagmiddag reserveren we dan een kampeerboerderij in één van de drie noordelijke provincies. Als iedereen is binnengedruppeld, zoekt een ieder z’n plek om te repeteren en/of om te slapen. Immers, wie dat wil, kan uiteraard blijven slapen in de kampeerboerderij.

Nadat iedere logee z’n slaapzak had uitgerold, was het tijd om te repeteren. Zowel vrijdagavond als zaterdag overdag hebben we een groot aantal van onze stukken, te spelen op ons eigen concert op 17 juni a.s., in detail bestudeerd. De puntjes komen steeds verder op de i en hoe fijn is het dat er steeds meer rust komt in passages. De routine begint z’n werk te doen. Top! Tussen het repeteren door is er tijd voor een smaakvolle kop soep, een wandeling door de Emmense weilanden, een potje tafeltennis in de schuur of gewoon heerlijk een boekje lezen op de bank. Ieder doet wat ie fijn vindt. De zaterdagavond stond in het teken van een spelletjesavond waar drie teams om de eer streden. Georganiseerd door een aantal leden, werden veelvuldige lachsalvo’s op elkaars gezichten getoverd. Immers, je ziet natuurlijk anders ook niet hoe één van onze klarinettisten sprekend een Oostenrijkse componist/zanger nadoet. De foto’s blijven intern…

Op de zondag sloten we het weekend af met een mooi optreden in de Grote Kerk in Emmen. Het bevestigde maar weer eens dat een bijzondere akoestiek ons kan laten groeien. Tijdens de kerkdienst, die voorgegaan werd door ds. Rappold, speelden we vijf stukken. Anders dan bij het populaire optreden tijdens Koningsdag, stonden nu de meer ingetogen stukken op de lessenaar, passend bij een kerkdienst als deze. Voor en tijdens de kerkdienst zijn deze foto’s gemaakt.

Al met al kijken we terug op een zeer geslaagd weekend met onze leden. Het bevestigd maar weer eens dat muziek maken voor velen een heerlijke hobby is die voor ontspanning zorgt. Als dat dan ook nog wordt gecombineerd met het hoorbaar beter worden van de kwaliteit van de muziek, een goed gesprek met een lid van wie je eigenlijk niet precies wist wat ie deed in het dagelijkse leven en als toetje marshmallows bij het kampvuur krijgt, kun je concluderen hoe blij je soms mag zijn. Tot snel!

Concentratie bij onze fluitistes