Tocht der tochten

Afgelopen zaterdag deden we voor de derde keer mee met de Tocht om de Noord. Dit keer in Uithuizen. We zaten heerlijk in de schaduw in de tuin van Hunsingoheerd, waarbij we beurtelings optraden met smartlappenkoor Tiedverdrief. De rode loper lag uit voor de honderden, misschien wel duizenden wandelaars die via de tuin langs ons orkest of het koor enthousiast werden onthaald. Men liep daarna dwars door de gangen van het tehuis weer verder.

Tijdens het tweede blok volgde een verrassing voor jarige Bertha: lang zal ze leven! Ze was erg verrast en had dit niet zien aankomen vertelde ze later. Verkwikt door haar traktatie speelden we nog een blokje van een drie kwartier. Later op de middag vonden we nog een jarige loper die 60 was geworden. De dames hebben elkaar even gefeliciteerd en elkaar een fijne dag gewenst! Uiteraard ook voor deze jarige gespeeld. Zij kreeg de dirigeerstok van Jan in de handen gedrukt en heeft lachend ons gedirigeerd.  Friezen en Groningers samen? Tuurlijk kan dat. Toen er een Fries met de Friese vlag op zijn rugzak door Jan uit de route werd gehaald, werd hij verplicht te luisteren naar het Grunnens Laid. Gelukkig wist hij het te waarderen.  Super toch op zo’n mooie dag! We hebben naast tig keer Het Grunnens Laid, nog wel veel vaker Guus Meeuwis gespeeld en Groot Rotterdam, wat mede op verzoek van de ouderen werd gespeeld.

Op het eind van ons optreden kwam één van onze leden – Gonnie – al wandelend langs en ook zij heeft de dirigeerstok van Jan in handen gedrukt gekregen. Ook zij heeft het Grunnens Laid gedirigeerd.  Tegen vijfen waren we best moe gespeeld en riep Jan ook of iemand de pijl de andere kant op kon laten wijzen…Uiteindelijk hebben we tot half 6 doorgespeeld. Al met al een leuke ontspannen sfeer, lekker gespeeld voor enthousiaste wandelaars en publiek. We hebben ons visitekaartje zeker weer goed afgegeven in de provincie! Volgend jaar weer?!

Bekijk hier nog de foto’s!

En hierbij ook nog een mooie reportage. Je vindt ons op ongeveer 4:50 minuten