Wat een topavond!

Wat een topavond, afgelopen zaterdag, in Hanzeplaza! De langverwachte climax na een bijzondere periode van repeteren. Als orkest hebben we vanaf januari onszelf tot doel gesteld om veel nieuwe muziek in te studeren, zowel populaire als meer klassieke werken. Dit met als doel om tijdens het voorjaarsconcert “En…..Actie!” te vlammen. En hoe. Voor een goed gevulde zaal speelden we onze werken voor de pauze met een grote diversiteit.

Na de opening met “Great is Thy Faithfulness”, speelden we “At the Break of Gondwana”. Na het opzwepende “Sa Musica” was het de beurt aan het thema van Schindler’s List, als prachtig contrast. In “Eighties Flashback” kon je diverse bekende nummers horen uit de jaren tachtig van de vorige eeuw. Het blijft leuk om te luisteren naar een muzikale invulling van nummers die je (met zang) ook regelmatig op de radio langs hoort komen. Voordat we eindigden met de mars “Groot Rotterdam”, stond dirigent Jans voorkeur op de lessenaar: “Tanz der Vampiere”. Ook hier waren herkenbare melodieën te horen. Het hele programma voor de pauze werd aan elkaar gepraat door Tim, één van de heren van Op Sterk Water. Het programmaboekje zien? Klik hier!

Na de welverdiende koffie in de prachtige foyer van Hanzeplaza, was het tijd voor Op Sterk Water. De heren, zoals al vaker benoemd, zijn ijzersterk in het improviseren. Spelen met het publiek, letterlijk en figuurlijk. Zo begon Tim met de prijswinnaar van voor de pauze. An wist alle 5 hits uit “Eighties flashback” te noemen. Het was een nipte overwinning. Doordat haar voorganger 1 hit niet wist ging zij er met de winst vandoor. Na de pauze kon ze haar prijs gelijk in ontvangst nemen: “Het lied voor An”. De mannen zongen over haar leven. Als het verhaal van haar leven niet klopte kneep An in Jan Willem, onze trompettist. Hij gaf een signaal, waarna de heren het opnieuw probeerden. Dit tot grote hilariteit van iedereen. Wij speelden ondertussen Sa Musica. Bij elk signaal weer overnieuw, tot er een goed verhaal ontstaan was.

Zo vulde de avond zich met hilarische momenten. We maakten een heel erg spannend geluid en vulden het verhaal van Op Sterk Water met geluiden. Ondanks dat we uiteraard een paar dingen hebben gerepeteerd, is de kracht van improvisatie dat er onverwachte dingen gebeuren. Uiteraard. Dat maakte het dan ook juist leuk. Het verhaal werd ingevuld door het publiek, zij kozen de onderwerpen. In dit geval ging het over een verloren knuffel. De geluiden die er moesten komen waren vooraf dus niet bekend en moesten ter plekke worden geïmproviseerd door ons. Dit leverde onverwachte geluiden en prachtige improvisaties op. De knuffel eindigde in de dierentuin. Goede samenwerking!

Tenslotte sloten we de avond af met een toegift: The Longest dDy op kazoo. Jan besloot om het publiek te vragen enthousiast mee te doen. Dit moest volgens Jan in gang gezet worden door de heren van Op Sterk Water, zij waren tenslotte goed in improviseren, hoe gekker hoe beter. Dit leverde naast een prachtig kazoo concert een polonaise door de hele zaal en een passend einde van het concert op.

We kijken tevreden terug op een zeer geslaagd concert. Mede met dank aan Op Sterk Water. Wat een super samenwerking!

Meer foto’s en filmpjes zien? Klik hier!

En…..Actie!