Arjen Wassink

Het leven van Arjen heeft altijd in het teken gestaan van muziek. Hij volgde zijn eerste trompetlessen bij Andries de Haan en Marten van der Wal. Tijdens zijn VWO-opleiding aan het Bogermancollege komt hij via muziekdocenten Anne Oosterhaven en Bob Pruiksma in aanraking met de lichte muziek en speelt hij enkele jaren in de Bogerman Bigband. Voor zijn studie theoretische natuurkunde verhuist Arjen naar Groningen. Hij is in die periode ondermeer lid van Bigband Cue uit Koudum, fanfareorkest CWO, het symfonieorkest en a-capellakoor van Bragi, symfonieorkest Mira, koperkwintet het Noorderwindensemble en het Frysk Fanfareorkest. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na het afronden van zijn studie begint hij in september 2000 aan zijn studie tot HaFaBra-dirigent (met bijvak Trompet Jazz) aan het Prins Claus Conservatorium. Hij heeft daar ondermeer les van Tijmen Botma, Alex Schillings, Peter van Soest en volgt masterclasses bij David King, Eugene Migliaro Corporon, Bart Schneemann, Henk Meutgeert, Jan de Haan, Johan de Meij en vele anderen.

Na het afronden van zijn studie werkt hij met diverse orkesten, waaronder Fanfare CWO, de Martini Brassband en Stageband Jazz Orchestra. Als hoogtepunten zijn te noemen zijn werkzaamheden als dirigent bij de nationale tour van het jazzproject van fanfareorkest CWO en de Jongens Driest (met cd-opname), en de muzikale leiding van de voorstelling De Kaukasische Krijtkring van het Noord-Nederlands Toneel. Voor deze voorstelling arrangeerde en componeerde hij tevens de muziek .
Sinds de zomer van 2017 is Arjen dirigent van musicaltheatergezelschap Vals Alarm uit Groningen Daarnaast is hij Eb-cornettist van de Martini Brassband en is hij actief als zanger en freelance componist/arrangeur.