Heerlijke avond

Op zaterdag 19 december was het een heerlijke avond in de Immanuelkerk. Ons jaarlijkse concert aan de locatie op het Overwinningsplein werd dit jaar uitgevoerd met medewerking van harmonie Nieuw Leven uit Winschoten. Het eerste deel van de avond vulden zij in door een aantal werken op puike wijze uit te voeren. Een programma waarbij zowel reguliere werken als kerstmuziek was geprogrammeerd. Zo werd een Kleine Weihnachtsmusik uitgevoerd, evenals Ross Roy. Dit alles onder leiding van Peter Nijland.

Na de pauze was het aan Harmonie Patrimonium om muzikaal invulling te geven aan de wensen van de bezoeker. Een start met “St. Florian Choral”, gevolgd door Sparkes “An English Christmas”. Een hoogtepunt van de avond was het werk “Anne Frank”, waarbij op de achtergrond meerdere dia’s werden geprojecteerd: een kleine film waarbij onze harmonie de muzikale omlijsting ten gehore bracht. Vervolgens werd het welbekende “Jingle Bells” in een ander jasje gespeeld, kwam “Winterfest” op de lessenaar en speelden we “Imagine”, dit jaar extra onder de aandacht door de gebeurtenissen in Parijs.

Het concert werd afgesloten met een gezellig en harmonieus optreden van beide orkesten samen. Swingend het jaar uit met “a Christmas Swing” met een daverend applaus van het publiek. We kijken terug op een geslaagde avond met fijne muziek, harmonieuze gezelligheid en een complimenteus publiek. Bedankt allen die aanwezig waren en graag tot een volgende keer!

Najaarsconcert 2015