Wat een dag!

geplaatst in: Home | 0

Op zaterdag 16 april was het dan zover. Het langverwachte dubbelconcert stond op de agenda. Na een mooie tijd van voorbereiding, was het moment dat alles op z’n plek moest vallen daar. Na een hele vrijdag te hebben opgebouwd, trapten we om iets voor drie uur in de middag af.

Vooraf
Nadat bij de generale repetitie alle puntjes op de i werden gezet, stroomde de zaal vol met gespannen bezoekers. Menig reactie op voorhand was ‘erg benieuwd wat ik moet verwachten’. Dat gold zowel voor de locatie als voor de samenwerking tussen het circus en een harmonie-orkest. De entourage was uniek, de samenwerking al evenmin. Iedereen zocht z’n plek op één van de rood- of zwartgestoffeerde stoelen. Helemaal vooraan was er een mooie plek voor de kinderen om vanaf het zachte kussen alles goed te kunnen zien. Een heerlijke ambiance in een fantastische Suikerfabriek.

Middag
Het orkest begon de voorstelling met een tribute van Amy Winehouse. De bezoekers wisten nu ongeveer hoe het geluidsniveau van het orkest kan klinken in de zaal. Direct aansluitend werd de spanning rondom de circusacts opgebouwd door een passage uit ‘Barnum’ en startten de acrobaten van Santelli met hun voorstelling. Vanaf nu was er geen moment terug en liep de voorstelling aan één stuk door. Zonder tussenkomst van speaker. Opeenvolgend speelde Patrimonium delen uit ‘Entry of the Boyars’, ‘Hootenanny’ en ‘Les Saltimbanques’ waarbij de aandacht uiteraard uitging naar de artiesten van het circus met acts in de trapeze, tumbling en acro. Er volgende tal van acts wat je kunt verwachten bij een circusvoorstelling, waarbij de harmonie continu de live-muziek produceerde. Uiteraard mocht ook het paard niet ontbreken, waarbij onder de noten van ‘The Pink Panther’ ook kinderen op de rug van het paard een rondje konden rijden.

Na een kleine anderhalf uur was de voorstelling afgelopen en werd het publiek bedankt voor de enthousiaste reacties. Nadat de kinderen nog geschminkt werden en de laatste popcorn werd opgegeten, werd er nog lang nagepraat door zowel bezoeker als muzikant. Wat vond men ervan? Doen we dit vaker zo? Wat kan er beter? Passen we nog iets aan voor de avondvoorstelling?

Avond
Nadat er met een grote groep heerlijk werd genoten van een goede maaltijd, laadde iedereen zich op voor het tweede deel. Om acht uur startte dezelfde voorstelling en dan voor een andere groep bezoekers. Minder kinderen zoals verwacht, maar nog steeds een goed gevulde zaal. De lichten gaven nu een ander effect dan in de middag, de lipspieren van menig muzikant waren weer hersteld en de energie was weer hersteld. Ook in de avond werd een heerlijk programma neergezet, met ook hier een grote groep bezoekers die met een glimlach naar huis ging.

Al met al een project om niet snel te vergeten en zeker voor herhaling vatbaar. In welke vorm en wanneer zal over een tijdje worden besproken. Nu eerst even nagenieten van deze dag. De eerste foto’s kun je hier vinden.