Afgelopen vrijdag was het zover. Ons concert, ‘the Nativity’, in de Immanuelkerk te Groningen. Aan de hand van het welbekende, maar op maat geschreven kerstverhaal, speelden we ons avondprogramma. De muziek die we speelden had één op eén te maken met de tekst van het verhaal. Logischerwijs was de muziek dan ook achteraf uitgekozen om passend te klinken onder het te horen kerstverhaal, verteld door Tanya Nowee.

Wederom anders dan anders konden we ons publiek verrassen. Sinds de komst van dirigent Jan Wijenberg proberen we een concert net een andere draai te geven dan men misschien gewend is. Hierdoor is het altijd weer de vraag hoe en op welke manier het publiek geniet. Dit jaar ging het dus heel specifiek om het kerstverhaal met nummers behorende bij dit kerstverhaal. Niet dus reguliere kerstliederen, maar zeker ook een aantal zwaardere werken. Dit jaar ook zonder pauze, waardoor het publiek vanaf het begin tot eind van het verhaal kon genieten. We speelden o.a. Judex, Jericho, First Suite in Eb, Lebuinus ex Daventria, maar ook lichte en bekende werken in een ander jasje, zoals Christmas Swing, Hallelujah en Stille Nacht.

Na afloop van het concert konden we genieten van een welverdiend drankje, samen met het aanwezige publiek. Dat is dan ook een voordeel van geen pauze, dat je iets eerder klaar bent dan normaliter en de mensen iets meer de tijd nemen om nog gezellig na te borrelen. Zeker ook om dat de entree een vrije gift was, kon eenieder zelf bepalen wat hij de avond waard vond. Nog mooi om te vertellen is dat het visuele aspect van de avond op maat gemaakt was, ook bij het kerstverhaal, met de hand getekend.

Op kerstavond spelen we ons concert nog dun over in de kerstviering van de Refajahkerk.

De engelen